Faqja Kryesore / Eventet

Postimi# E1357

14 Jan, 14 - 16 Jan, 14
Raporto abuzim | Dergoje me e-mail kete njoftim    Bookmark and Share Shperndaje
Koncertet e fundit të “Pianodrom”-it (Universiteti i Arteve)

Postuar me: Marte, 14 Janar, 2014  09:48
Skadon me: Hene, 14 Prill, 2014  10:48
Pergjigju te: Ky njoftim ka skaduar.

Ditën e hënë, më 13 janar, ora 19:00, në sallën e UA do të jepet koncerti recital i pianistes nga Kosova Lirika Pula-Kasapolli.
Ky recital titullohet “Mbrëmje pianistike me autorë nga Kosova”. Në program janë pjesë nga: Rizvanolli: Scherzo, Beqiri: Alla turca, Aliçkaj: A-F-C, Ballata: Solo de concert, Dhomi: Për Ty / For You – Kanaan..., Rudi: Preludium - Kambana arbëreshe, Gjevelekaj: Ressac Mengjiqi: Folk sonata, Zymberi: Gjurmë, Kastrati: Daydreaming I - II – III. Repertori i saj pianistik përfshin vepra të
stileve dhe kompozitorëve të ndryshëm, që nga baroku e deri tek impresionizmi.
Të mërkurën, më 15 janar, ora 19:00, do të jetë Nata e Muzikës
Franceze me recitalin e Pierre Reach (Francë).
Në program janë: Beethoven: Sonate opus 31 nr. 2 ‘’La Tempête’’, Schumann: Carnaval op.9, Peçi: 2 Albanian Folkdances (premierë botërore), Messian: Deux regards sur l'Enfant Jesus / (Premierë) Communion de la Vierge et Regard de l'Esprit de Joie.
Kurse të enjten, më 16 janar do të jepet po në sallën e UA, koncerti
recital i titulluar “Diagonale muzikore - Tinguj të (pa)njohur
pianistikë“ i pianistit Desar Sulejmani. Në program janë pjesët: Limoz
Dizdari: Pejsazh / Pjesë / Këngë / Mësuesja ime / Fëmije të gëzuar ;
Feim Ibrahimi: Vals & Tokatë për piano; Endri Sina: Triste; Aleksandër Peçi: Polyostinato dance mbi motive të Kolonjës (dedikuar Prindërve të mij); & Valle mbi xham (premierë botërore); etj.

Vendos banner-in tend
300px X 250px

Adresa:

Lexo me shume...

Ky njoftim ka skaduar.