|
Premiera e komedisë “10 vjet martesë” me autor Halil Vardar vjen në skenën e Teatrit Kombëtar më 21 dhe 22 dhjetor, ora 19:00.
Pjesa është përkthyer nga Ylljet Aliçka, regjisore është Inis Gjoni
dhe skenograf Arjan Mio.
Interpretojnë: Genci Fuga dhe Eni Jani.
Ngjarja zhvillohet në ditët e sotme. Liza dhe Aleksi janë të martuar prej dhjetë vjetësh dhe kanë dy fëmijë. Ndërsa Liza në ditën e përvjetorit të martesës po mundohet të krijojë një atmosferë sa më
romantike duke u munduar të paraqitet përpara Aleksit sensuale dhe joshëse, po atë ditë Aleksi i rrëfen se e tradhton dhe se kërkon të divorcohet. Që në momentet e para të komedisë shpërthen një ortek
zënkash dhe pakënaqësish të dyja palëve, duke hedhur të gjithë
helmin e mbledhur në këto vite. Ata nisin të zbrazin të vërtetat e
pathëna të bashkëjetesës, duke shprehur zhgënjimet e pësuara,
tradhtitë, xhelozitë, pakënaqësitë e dëshirat e tyre në një përpjekje për të gjetur fajtorin. Ndaj autori në këtë moment kthehet në retrospektivë dhjetë viteve më parë, atje ku lindi dhe dashuria e tyre duke treguar një pamje të qartë të kësaj bashkëjetese. Përgjatë këtij
rrugëtimi ndeshem situata tradhëtie dhe konflikte, por nga ana tjetër shohim dhe momente të bukura të jetës bashkëshortore.
Atmosfera tensionuese, konfliktuale dhe pasionale përçon gjithë komedinë. Në vorbullën e kësaj situate të pashpresë mosmarrëveshjesh ku gjithçka duket se ka përfunduar, autori në
fund na jep një zgjidhje befasuese duke na çuar shumë vite para ku
na paraqet këtë çift tashmë të moshuar që shihet se e kanë
kaluar jetën bashkë. Me sa duket kompromisi është arma e fundit
e një dashurie të mbaruar.
Për më tepër kontaktoni në Tel.: 042 223 022
|