Faqja Kryesore / Eventet

Postimi# E1283

27 Shta, 13 - 03 Teto, 13
Raporto abuzim | Dergoje me e-mail kete njoftim    Bookmark and Share Shperndaje
Ekspozitë fotografike “ Elektrifikimi i të përditshmes” (Muzeu Historik Kombëtar)

Postuar me: Shtune, 21 Shtator, 2013  13:36
Skadon me: Premte, 20 Dhjetor, 2013  12:36
Pergjigju te: Ky njoftim ka skaduar.

Në kuadrin e Tetorit Gjerman dhe të 25 vjetorit të Bashkëpunimit Gjerman për Zhvillim me Shqipërinë, Banka Gjermane për Zhvillim – KfW – do të çelë në mjediset e Muzeut Historik Kombëtar, nga data 27 shtator deri në 3 tetor, një ekspozitë fotografike me temë “ Elektrifikimi i të përditshmes”, në të cilën do të ekspozohen fotografi që paraqesin historinë, aktualitetin dhe të ardhmen e energjisë elektrike në Shqipëri.
“Elektrifikimi i të përditshmes“ është një ekspozitë e fotografit gjerman Florian Bachmeier dhe etnologut Dr. Eckehard Pistrick. Duke u mbështetur në intervista etnografike, materiale të marra nga Arkivi
i Shtetit Shqiptar dhe në materiale arkivore private të papublikuara më parë kjo ekspozitë tregon në mënyrë mbresëlënëse, se si energjia elektrike ka ndryshuar jetën e përditshme të shqiptarëve duke nisur prej viteve '60. Në ekspozitë tematizohet nga një këndvështrim
artistiko-etnografik edhe roli aktual i energjisë elektrike në Shqipëri.
Në këtë kontekst një vend të rëndësishëm në ekspozitë zënë projektet më të fundit te financuara prej Kf W-së,.
Orari i ekspozites :
Paradite: 10:00 deri 14:00; Mbasdite: 16:.00 deri 18:00.
Për më shumë tel : 04 2227869

Vendos banner-in tend
300px X 250px

Adresa:

Lexo me shume...

Ky njoftim ka skaduar.