Faqja Kryesore / Eventet

Postimi# E1099

12 Jan, 13 - 20 Jan, 13
Raporto abuzim | Dergoje me e-mail kete njoftim    Bookmark and Share Shperndaje
Ekspozita “Nëntor 15” (Muzeu Historik Kombëtar)

Postuar me: Shtune, 12 Janar, 2013  06:41
Permiresuar me: Shtune, 12 Janar, 2013  13:41
Skadon me: Premte, 12 Prill, 2013  14:41
Pergjigju te: Ky njoftim ka skaduar.

Kjo është një ekspozitë e përvitshme, e cila është hapur në sallën e ekspozitave të Muzeut Historik Kombëtar. Aty janë ekspozuar punimet më të mira të vitit të atij grupimi piktorësh ku përfshihen autorë nga disa breza krijuesish e nga më të njohurit e artit pamor shqiptar. Janë 27 artistë e secili prej tyre ka sjellë një apo dy krijime në pikturë që janë përzgjedhur nga vetë ata. Nuk janë të paktë autorët që zgjodhën të sjellin para publikut një këndvështrim personal e bashkëkohor mbi ngjarjet e mëdha të sapo festuara,
natyrisht me epiqendër pavarësinë e vendit. Por përtej kësaj, vizionet artistike të gjithsecilit vazhdojnë natyrshëm rrugën e konsolidimit dhe kërkimit artistik përmes vështirësive të kuptueshme
të terrenit ku ata operojnë. Piktorët pjesëmarrës janë të gjithë emra të njohur si : Agim Zajmi, Aleksandër Filipi, Adrian Devolli, Andi
Hila, Bashkim Dervishi, Besim Tula, Buron Kaceli, Eniela Veveçka, Gazmend Leka, Gjergji Marko, Hasan Capari, Hasan Nallbani, Ksenofon Dilo, Kujtim Buza, Llazar Myzeqari, Llazar Taçi, Llambi Blido, Merita Selimi, Nikolin Ivanaj, Pashk Përvathi, Petro Kokushta,
Qiriako Meniko, Robert Guci, Sali Shijaku, Stefan Taçi (Stefos), Zef Shoshi, Vilson Kilica.
Ekspozita “Nëntor 15” do të qëndrojë e hapur deri më 20 janar 2013.

Vendos banner-in tend
300px X 250px

Adresa:

Lexo me shume...

Ky njoftim ka skaduar.